Osram Lightify

Osram Lightify

 

Met Lightify, presenteerde OSRAM tijdens Light+Building 2014 voor het eerst een lichtsysteem, dat gebruikers in staat stelt om een breed scala van verlichtings-mogelijkheden te ontdekken met behulp van een app op een smartphone of tablet. Lightify is eenvoudig in bestaande WLAN netwerken te integreren en stelt de gebruikers in staat om verschillende lichtatmosferen in te stellen. “Licht in een netwerk is voor ons een andere belangrijke stap in de richting van het digitale lichttijdperk. Met Lightify hebben we een idee omgezet in innovatie, dat bijna alles bevat wat je vandaag de dag met licht kunt doen, voor eindgebruikers en professionele gebruikers.

Lightify biedt de mogelijkheid om huiskamers, werkkamers, balkons en tuinen te kunnen verlichten in een breed scala van lichtatmosferen door het gebruik van een smartphone of tablet. De scènes kunnen vrijelijk worden geconfigureerd, gecontroleerd en flexibel gewijzigd, zelfs terwijl u onderweg bent. Met Lightify  switcht men eenvoudig van een koude naar een warme lichtkleur,  zo ook met de verschillende RGB kleuren en ze is volledig dimbaar. Als aanvulling, biedt de app bijvoorbeeld ook voorgeprogrammeerde lichtscènes, zoals een realistische zonsopgang en een selectie kan ook op foto’s worden gebaseerd. Lightify is niet alleen in staat om per dag verschillend licht in kamers te ontwerpen, het licht kan ook worden gebruikt voor een gevoel van welzijn. De juiste lichtscènes helpen mensen om ’s ochtends beter uit bed te komen en beter te gaan slapen in de avond

Tijdens vakanties, kunnen de gebruikers, met de afwezigheidmodus, flexibel dynamische lichtprofielen creëren voordat ze weggaan of terwijl ze weg zijn. Dit kan een grote bescherming bieden tegen inbrekers in vergelijking tot standaard tijdklokken.

Lightify kan eenvoudig worden geïntegreerd in het bestaande WLAN-netwerk en Lightify componenten communiceren automatisch met elkaar. De complete Lightify serie van LED lampen, LED strips en armaturen kunnen onafhankelijk van de locatie worden bediend, of het nu voor de huiskamer of de gang, het terras en de tuin of voor professionele verlichting in kantoren is. OSRAM volgt met haar Lightify systeem een geïntegreerde benadering en biedt overeenkomstige producten vanuit één hand.

Ook al geïnstalleerde lichtsystemen en producten van andere fabrikanten, welke de gangbare standaard ZigBee lichtlink of de standaard Home Automation ondersteunen, kunnen eenvoudig in het systeem worden geïntegreerd. Als aanvulling biedt het Lightify systeem ook een interface voor de DALI standaard. DALI wordt in Europa veel gebruikt in professionele toepassingen.

Lightify zal vanaf het komende lichtseizoen beschikbaar worden voor eindgebruikers en een tweede versie voor professionele gebruikers. De starterkit voor eindgebruikers bestaat uit een “gateway” en een lamp. De app is gratis en kan vanaf september 2014 via diverse Android/IoS app stores worden gedownload.